Съюзът на словашките писатели (ССП) организира от 11 до 15

...
 Съюзът на словашките писатели (ССП) организира от 11 до 15
Коментари Харесай

Литературна среща в планинската верига Високите Татри

 Съюзът на словашките писатели (ССП) провежда от 11 до 15 април в своя Дом на писателите във Високите Татри третото издание на “Татранска литературна пролет ”. Този път в  следващата писателска среща взеха присъединяване 23 създатели от България, Чехия, Словакия и Сърбия. Съюзът на българските писатели бе показан от неговия ръководител Боян Ангелов и от Атанас Звездинов – експерт по словашки и чешки език и литература.

Нашите писатели взеха присъединяване в тържественото показване на Антологията на актуалната чешка и словашка лирика, издадена по случай 100-годишнината на общата страна сред чехи и словаци, в Колоквиума по настоящи въпроси на съдействието сред писателските съюзи за преводи и издателски начинания, със собствен рецитал в специфичната вечер за България, в литературни четения в учебни заведения и институти.

Председателят Боян Ангелов и словашкият ръководител Мирослав Биелик подписаха анекс към контракта за съдействие сред Съюз на българските писатели и ССП, който планува издаването на взаимна Антология на актуалната българска и словашка лирика и други издателски начинания. На среща с българския дипломат в Словакия Н.Пр. Йорданка Чобанова бе разговаряно за нужната държавна поддръжка за съдействието сред двата съюза.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР